Sanal Flörtten Fiziksel Ortama Taşınan Çoklu Cinsel İstismar: Bir Olgu - Yunus Dursun (Turkish Journal of Forensic Medicine, 2026)
Çocuk istismarının bir formu olan çevirim içi cinsel istismar teknolojik ürünlerin yaşamımıza girmesiyle tehlikeli bir boyut almıştır. Sanal ortamda gerçekleşen bu istismar sadece sanal ortamda kalmayıp fiziksel ortama da taşınabilmektedir. Bu olguda öncelikle, çevrim içi çocuk cinsel istismarı tanımı, çevrimiçi çocuk cinsel istismara maruz kalan çocukların özellikleri açıklanarak çevirim içi ortamda güven kazanılıp ikna edilerek fiziksel ortama taşınan çoklu cinsel istismar mağduru 16 yaşındaki kız çocuk olgusu özelinde bireysel ve ailesel risk faktörlerinin tartışılması amaçlanmıştır.Adli birimler tarafından Çocuk Koruma, Uygulama ve araştırma merkezine adli-psikiyatrik rapor amacıyla yönlendirilen olgu için yapılan değerlendirmede ergenlik dönemi, zihinsel kapasite kısıtlılığı, dürtüsel davranış, ekran bağımlılığı, alkol ve madde kullanımı, anne baba arasında çatışma, babanın evi terk etmesi, anne ve babanın çocuğa uygun tutum ve davranışlarda bulunmayıp yeterli denetim sağlayamaması, ekonomik yoksunluk gibi faktörler, olgunun cinsel istismara maruz kalmasına yol açan en temel riskler olarak tespit edilmiştir.